Gonzaga odpira vrata

Po letu dni je Gonzagin poslovno stanovanjski objekt na stičišču novogoriških mestnih vpadnic dokončan. Kot zatrjuje direktor podjetja Gonzaga, Iztok Bizjak, je 70 odstotkov stavbe že zasedene, v mesecu dni naj bi se zasedenost povzpela na 80 odstotkov. Investicijo, vredno 5,5 milijona evrov, so dokončali v predvidenem roku.
Posebnost objekta z dvema podzemnima in šestima nadzemnima etažama, je v energetski učinkovitosti in varčnosti. »Prostori so ogrevani in hlajeni s pomočjo toplotnih črpalk, vse instalacije pa so ločena, kar uporabnikom zagotavlja popolno neodvisnost. Vgradili smo najboljše stavbno pohištvo in uredili nadstandardno število parkirnih mest,« našteva Bizjak. »Najboljše zagotovilo za naše kupce pa je dejstvo, da imamo v tej stavbi tudi mi svoj sedež,« dodaja direktor. Podjetje se je v nove prostore preselilo te dni, ravno ko praznujejo 15. obletnico delovanja.
Kletni etaži, ki sta namenjeni parkiranju, obsegata 4.200 kvadratnih metrov bruto površin, šest etaž nad zemljo pa skupno 3.900. V parkirni hiši je prostora za 122 avtomobilov, pred objektom pa še 19. Objekt, ki se nahaja med novogoriško konkatedralo in krožiščem pred Kromberkom, je zgradilo ljubljansko podjetje VG5. Med že znanimi kupci poslovnih prostorov so Gospodarska zbornica Slovenije, Zavarovalnica Tilia, banka Sparkasse … Prodana so že nekatera od dvanajstih stanovanj.

nazaj  |  natisni